بخار آب در خارج از منظومه شمسی کشف شد

بخار آب در خارج از منظومه شمسی کشف شد

محققان یک سیاره ابر زمین در خارج از منظومه شمسی رصد کردند که ابرهای بخار آب در آن وجود دارد. این سیاره در فاصله ١١٠ سال نوری از زمین قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، دانشمندان برای نخستین بار سیاره ای خارج از منظومه شمسی کشف کرده اند که در آن آب وجود دارد.

بخار آب در یک ابر زمین رصد شده که در فاصله ١١٠ سال نوری از زمین وجود دارد. تخمین زده می شود اندازه این سیاره ٢ برابر و حجم آن ٨ برابر زمین باشد. به گفته محققان انستیتو تحقیقات سیاره های خارج از منظومه شمسی در دانشگاه مونترال سیاره K۲-۱۸b همچنین اتمسفر و طیف دمای مناسبی دارد که از حیات موجودات زنده پشتیبانی می کند.

فاصله این سیاره تا ستاره کوتوله سرخ که دور آن مدار می زند از فاصله میان زمین و خورشید کمتر است. به این ترتیب یک سال در این سیاره کوتاهتر از زمین خواهد بود. این سیاره مدار زدن دور ستاره اش را در ۳۳ روز تکمیل می کند حال آنکه مدار زدن زمین دور خورشید ۳۶۵ روز است.

این سیاره خارج از منظومه شمسی در سال ۲۰۱۵رصد شد. تحلیل اطلاعات به دست آمده از این سیاره جزئیات بیشتری از آن را آشکار کرده است. به گفته محقق ارشد این پژوهش وجود بخار آب در این سیاره را نشان داد. این گروه از محققان روش تحلیل اطلاعاتی ابداع کردند تا شواهدی از ابرهای حاوی قطرات آب مایع را بیابند.

تجهیزات و فناوری فعلی فقط قادر به تایید چند عامل اولیه مانند فاصله سیارک تا زمین ، حجم آن و همچنین دمای سطح سیاره را دارند.

کد خبر 4716440

mehrnews.com/news/4716440

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.